28 Kasım 2024 Perşembe günü saat 11:00 ‘de ( Bugün ) Sarıyer Şükran Ülgezer Meslek ve Teknik Kız Meslek Lisesinde, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Etiler Soroptimist Kulübü Sorumlusu Gülen Utku ve Prof. Dr Lale Tüzüner moderatörlüğünde gerçekleşen “Kadına Siber Şiddet ve Nasıl Önlem Almalıyız?” panelin de Avukat Özden Serinay ÖZ ve Uzman Psikolog Esra Tanrıverdi ile Dokuzuncu ve onuncu sınıf öğrencilerine “Kadına Siber Şiddet ve Önlemleri” konusu hakkında çok değerli bilgilendirmeler yaptık.
Panelde öne çıkan konular ise şu şekildeydi ;
👇
🌱 Kadına Siber Şiddet Nasıl yapılıyor ve Önlemler nasıl olmalıdır ?
🌱 Kadına yapılan siber şiddetler sonra hukuki haklarımız nelerdir ve neler yapmalıyız?
🌱 Kadına yapılan siber şiddet sonrası oluşan psikolojik sorunlar ve çözümleri Nelerdir?

Bu değerli eğitimcilerle anlamlı bir konu üzerine ,aynı sahneyi paylaşmak, kendi adıma söylemek gerekirse hem bilgi alışverişi açısından, hem de vizyon açısından keyifli bir deneyim oldu.

Bu kıymetli proje için ilk olarak Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu‘ndan (İş ve Meslek Kadınları Derneğine ), Etiler Soroptimist Kulübüne ve emeği geçen Okul İdaresi ve bizleri çok dikkatli dinleyen sevgili kız öğrencilerine çok teşekkür ederim.
Siber Güvenlik Uzmanı
Arzu Batur Yalçınkaya
#kadınasiberşiddetehayır #siberşiddet #dijitalşiddet #farkındalıkeğitimleri #eğitim #seminer #işvemeslekkadınlarıderneği #sibergüvenlik #cybersecurity #etilersoroptimistkulübü #kadındayanışması