Çilekli Milföy Pasta

0
434

Geçen gün  23 Nisan ‘dan ötürü ve çilek mevsiminden gelmesi ,      hafif tatlı yapmak için beni  mutfaktağa kadar götürdü. Uzun zamandır   milföy pastasını kullanmıyordum. Milföy hamurunu  pratik  pasta yapımı olarak düşündüğüm için çok  seviyorum.

Bu sırada  çilek meyvesininde   sağlığa faydası saymakla bitmez diyebilirim.Çilek cildi güzelleştiriyor özellikle sivilce tedavisinde birebir. Sindirim sisteminin çalışmasına çok faydası vardır. Stresi azaltır ve ateşi düşürür. En önemli özelliklerinden bir taneside  kırmızı renkli olmasından  çok iyi bir antioksidan ve bağişıklık sistemini güçlendirir.

Çilek meyvesiyle pastayı yapmak  benim yarım saatlik vaktimi aldı ve  böylece   bu hafif ve lezzetli pasta ortaya çıktı.

Bu kadar    bilgilendirmeden sonra  şimdi sizler ile Çilekli  Milföy Pasta tarifini paylaşıyorum.

MALZEMELER 

4  Adet Milföy

10 adet çilek

3 çay kaşığı  Pudra şekeri

Krema için 

3 bardak süt

2 yumurta

Yarım fincan  mısır nişastası

1 bardak şeker

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı  tereyağı

YAPILIŞI

  1. Milföy hamurlarını   yağlı kağı serili tepsiye dizelim. Çatal ile   tüm milföy hamurlarını  delelim.
  2. Başka bir tepsinin altını yağladıktan sonra  milföy hamurlarının üzerine  bastırarak tepsiyi yerleştirelim.
  3. Önceden 170 derecede ısıtılan  tepsideki milföyleri 10 dk. kadar  pişirelim.
  4. Tepsiyi koyarak ve milföyleri çatal ile  delerek  bu sayede milföy hamurlarının  kabarmasını önlemiş oluruz .
  5. Pişen milföy hamurlarının herbirini ikiye bölelim  bu şekilde   milföy hamurları   üçgen halini almış olacaktır.
  6. Ayrı bir tencereye  krema malzemelerini koyarak   kaynayana kadar karıştıralım.
  7.  Son olarak tereyağı da ekleyelim.
  8. Krema hazır   olduğunda soğumaya bırakalım.
  9. Milföylerin üzerine  kremayı sürüp  çilekleri dilimleyerek krema üzerine koyalım.
  10.  İsteğe göre milföy hamurları 2 veya 3 kat yapılabilir. Çok kalın olduğunda yenilmesi zor  olur diye ben tek kat yapmayı tercih ettim.
  11. En üst kata  ise pudra şekeri  serpiştirilir. Çilek ile süsleme yapılır.
  12. Servis yaparken  çilek ile çikolata çok uyumlu olduğu için çikolata ilede servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun 

 

1 YORUM

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here