Geçen hafta Mekancom ‘un yapmış olduğu bir çekilişi kazanarak Soffa Mutfak Akademisinde Barbekü Eğitimine katıldım.
Soffa Mutfak Atölyesi , Nisan ayında Yeşilköy Wow Otel ‘de açılmış. Bu atölye Türk mutfağı ve Dünya mutfağından farklı lezzetlerin öğrenebileceği bir mekan.Atölyede eğitimler, workshoplar hatta şirket için yapılan motivasyon eğitimleri de yapılabiliyor. Atölye o kadar şık ve kullanışlı dizayn edilmiş ki , ilk gördüğümde gerçekten çok hoşuma gitti . Özellikle mutfak üzerindeki bakır tavalara bayıldım:)
Mekan com aracığı ile gerçekleşen Barbekü Eğitiminde Chef Emrah Fandaklı sayesinde , barbekü yapmanın sırlarını öğrendik.
Barbekü Eğitiminde yaptığımız yemekler ise şu şekilde;
ÇÖP ŞİŞ
HUMUS
GAVURDAĞI SALATASI
TAVUK KANAT
FISTIKLI KEBAP
Barbekü eğitimine her bir yemek başlangıcında , Chef Emrah bey in yanında toplanıp yapımı hakkında bilgiler aldık.
Fıstıklı Kebabı keyifle yaptım.Kolay ve pratik bir tarifi var. Chef Emrah bey Fıstıklı Kebap püf noktaları ile ilgili çok değerli bilgileri paylaştı.Vermiş olduğu püf noktaların en önemlisi ; et ve fıstığın fazla yoğurulması.Ne kadar çok yoğurulursa şişlerden düşme oranı azalıyor. Şimdi sizler FISTIKLI KEBAP tarifini paylaşıyorum.
FISTIKLI KEBAP
MALZEMELER
180 gr. Kuzu Kıyması
20 gr. Antep Fıstığı
Tuz
Hazırlanışı
- Tüm malzemeler karıştırılır. Şise takılır.
- Pişirmeye alınır.
Afiyet Olsun 🙂
Çöp Şiş hazırlanıp pişirmeye Aldık.
ÇÖP ŞİŞ
MALZEMELER
180 gr.Kuzu Butu
30 ml.Zeytinyağı
Taze Kekik
1/4 Limon Suyu veya 10 ml.soya sosu
1 Diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı bal
1 tutam karabiber
Hazırlanışı
- Kuzu etleri 1 cmlik küpler halinde doğranır.ve ürünler karıştırılır ve marinasyon uygulanır.
- Şişlere takılır ve pişirilir.
Afiyet Olsun
Fıstıklı Kebap ve Çöp Şiş hazırlarken , Bütün Kızlar toplandık 🙂 ve fotograf çektirmeyide ihmal etmedik.:)
Mekancom kurucusu Reyhan hn da bizler ile birlikteydi . Bizler için Köz Salatası yaptı 🙂 Gerçekten tadı mükemmel olmuştu.
Chef Emrah bey bizlere , süpriz yaparak Fıstıklı Baklava yaptı.
En son olarak masamız hazırlandı ve tüm arkadaşların yaptığı yemekler sofraya konuldu ve hepimiz sohbet eşliğinde yapmış olduğumuz yemekleri afiyetle yedik.
Bu eğitimi kazandığım için gerçekten çok mutlu oldum.Bu sayede Mekan com Kurucularından Reyhan Hn ve Instagramda sayfası olan Sevgili @v_Gönül ile tanışmış oldum.Bu eğitim sayesinde önceden tanışmış olduğum blogyazarı arkadaşlarımı da görme imkanım oldu .Eğitim sayesinde çok değerli bilgiler edindik ve hemde benim açıdan çok keyifli geçti.
Böylece bir eğitimin ve etkinliğinde sonuna geldik. Bizleri bu güzel eğitim için çok güzel ağırlayan Mekancom firmasına, Soffa Mutfak Atölyesi ekibine ve Chef Emrah Fandaklı’ya çok teşekkür ederim.
Başka bir etkinlikte görüşmek üzere,
Sevgiyle Kalın ,
LEZZET TRAMVAYI
Lezzete Giden Yol Lezzet Tramvayı ile başlar
Off harika gözüyor. Bayıldım 🙂
Emine hn teşekkürler 🙂
Çok güzel görünüyorsunuz
teşekkürler Nilgün hn 🙂
Hepsi tamam da en son karedeki o masa …..Tek kelimeyle muhteşem
evet cok dogru soyluyorsunuz 🙂
kebaplar muhteşem görünüyor elinize sağlık..
çok güzel bir eğitimdi nedense bir eğitime gidince bildiğiniz şeyleride unuyorsunuz 🙂
Ne güzel lezzetler hazırlamışsınız..Ellerinize sağlık…
teşekkürler 🙂
O şişi görünce çok canım çekti:) yapanların eline sağlık
Kozmetik Psikoloijisi teşekkürler 🙂
her şey harika görünüyor şişler siz emeklerinize sağlık
tesekkurler 🙂
Çok güzel bir etkinlikti çok zevk aldım.
evet superdı deneme yayın
çöp şişe bayıldımmm… güzel ve doyurucu bir etkinlik olmuş… 🙂
teşekkür ederim Yapımıda çok kolay tavsiye ederim 🙂
güzel bir etkinlikmiş 🙂
Sahika hn evet cok guzel bır etkinlikti 🙂
Hazırladığınız lezzetler ne kadar uyumlu birbiri ile. Ve baklava hepsinin üzerine gerçekten çok iyi gitmiş. Sevgiler…))
evet kezban hnn barbeku egıtımınde güzel lezzetleer hazırladık. uzerinede baklava supriz oldu 🙂
Ne güzel bir etkinlikmis 😊